top of page

Drs. C.P.M (Charlotte) Simons 


Arts voor leefstijl, acupunctuur, natuurgeneeskunde, yogadocent en

Heartmath-therapeut.

BIG-registratienummer: 79913992801

 

Charlotte is in 2011 afgestudeerd als basisarts. Na haar afstuderen heeft zij enige tijd in de psychiatrie en zeven jaar als militair arts voor defensie gewerkt. 

Als militair arts is zij breed opgeleid in zowel de huisartsgeneeskunde, spoedeisende geneeskunde als bedrijfsgeneeskunde. 

Tijdens haar werk als militair arts liep zij steeds vaker tegen beperkingen van de reguliere zorg aan; zij wilde de oorzaak van de klachten behandelen om de patiënt te helpen weer gezond te worden, in plaats van symptomen bestrijden met medicijnen.

Tijdens diverse yogadocentenopleidingen die zij van 2012-2015 heeft gevolgd, kwam zij in aanraking met energieleer waarin haar wens om oosterse met westerse geneeskunde samen te brengen, is ontstaan.

In de periode 2015-2019 is zij zich meer op de leefstijlgeneeskunde gaan richten, wat in Amerika meer bekend staat als functional medicine. Zij heeft in deze periode diverse opleidingen gevolgd:

  • Opleiding acupunctuur voor artsen, via SWERF NL en DAGFA Duitsland.
    Zie www.daegfa.de

  • Opleiding tot Heartmath-therapeut (Heartmath Benelux) 

  • Nascholingen voor darmtherapie (o. a. via Microbioom-center NL, beroepsvereniging Arts en Leefstijl) 

  • Nascholingen voor orthomoleculaire geneeskunde (o.a. via Natura Foundation) 

  • 2019-2020: opleiding Integrative Medicine aan de Academy for Integrative Medicine, jaar 1 

  • Vanaf 2021 energetische geneeskunde bij Astrid Vester, gebaseerd op methoden uit de Touch of Matrix en Acces Conciousness. 

 

Charlotte heeft een brede basiskennis en werkervaring opgedaan, die zij zal inzetten om samen met haar patiënt te kijken naar welke behandelmethode het meest geschikt is.
In haar consulten legt zij de nadruk op leefstijlverandering, want zij gelooft dat echte veranderingen pas in gang gezet kunnen worden als iemand de juiste motivatie heeft. 


Haar persoonlijke missie is haar cliënten te begeleiden in het leren kennen van het eigen lichaam om zo in hun kracht te komen. Vanuit die kracht ontstaat ruimte en wijsheid om de juiste beslissingen te nemen zodat het lichaam in balans zal komen.
Balans in het fysieke, emotionele, mentale én spirituele lichaam lichaam is volgens haar de sleutel tot het ervaren van geluk en gezondheid in het NU.  

 

Om haar missie te ondersteunen zal zij zich blijven nascholen zowel op het gebied van de reguliere geneeskunde als de complementaire geneeswijzen en zij zal waar mogelijk, een brug proberen te slaan tussen deze disciplines. Iedere vijf jaar blijft zij voldoen aan de eisen die haar beroepsvereniging AVIG aan haar stelt. 

bottom of page