C.P.M. (Charlotte) Simons

Arts voor Leefstijlgeneeskunde


BIG-registratienummer: 79913992801

 

Achtergrond

Charlotte is in 2011 afgestudeerd als arts.
Na haar afstuderen heeft zij in de psychiatrie en vervolgens zeven jaar als militair arts voor de Koninklijke Marine gewerkt.
 

Binnen defensie is zij breed opgeleid in o.a. huisartsgeneeskunde, spoedeisende geneeskunde en bedrijfsgeneeskunde.

Tijdens het werk als militair arts liep zij herhaaldelijk tegen beperkingen van de reguliere zorg aan; ze wilde de oorzaak van de klachten behandelen om de patiënt te helpen weer gezond te worden, in plaats van symptomen bestrijden met medicijnen.
 

Tijdens diverse yogadocentenopleidingen die zij van 2012-2015 heeft gevolgd, kwam zij in aanraking met energieleer waarin haar wens om oosterse met westerse geneeskunde samen te brengen, is ontstaan.
 

In de periode 2015-2019 is zij zich meer op de leefstijlgeneeskunde gaan richten. Zij heeft in deze periode diverse opleidingen gevolgd:

  • Opleiding acupunctuur voor artsen, via SWERF NL en DAGFA Duitsland.
    Zie www.daegfa.de

  • Heartmath-therapeut (Heartmath Benelux)

  • Nascholingen voor darmtherapie (o. a. via Microbioom-center NL, arts en leefstijl)

  • Nascholingen voor orthomoleculaire geneeskunde (o.a. via Natura Foundation)

  • Sinds januari 2019: opleiding Integrative Medicine aan de Academy for Integrative Medicine, die zij medio 2020 zal afronden.

 

Charlotte heeft een brede basiskennis en werkervaring opgedaan, die zij zal inzetten om samen met haar patiënt te kijken naar welke behandelmethode het meest geschikt is.
In haar consulten legt zij de nadruk op leefstijlverandering, want zij gelooft dat echte veranderingen pas in gang gezet kunnen worden als iemand de juiste motivatie heeft.


Haar persoonlijke missie is haar patiënten te begeleiden in het leren kennen van het eigen lichaam om zo in hun kracht te komen. Vanuit die kracht ontstaat ruimte en wijsheid om de juiste beslissingen te nemen zodat het lichaam in balans zal komen.
Balans in lichaam, mind en emoties is volgens haar de sleutel tot het ervaren van geluk en gezondheid in het NU.  

 

Om haar missie te ondersteunen zal zij zich blijven nascholen zowel op het gebied van de reguliere geneeskunde als de complementaire geneeswijzen en zij zal waar mogelijk, een brug proberen te slaan tussen deze disciplines.