S. J. (Sacha Joseph)
van den Ende


Coach voor

Persoonlijke effectiviteit, stressbeheersing & leefstijl

Achtergrond


Sacha (1979) is vader voor twee kinderen en getrouwd met Charlotte Simons. Hij werkte o.a. als marketeer, communicatieadviseur en commercieel directeur voor toonaangevende bedrijven in Nederland en België op het gebied van biologische geneesmiddelen en professionele voedingssuppletie. Vervolgens was hij hoofdredacteur van diverse vakbladen waaronder interim hoofdredacteur van het toonaangevende vaktijdschrift Voedingsgeneeskunde.

In 2011 richtte hij PR- en Communicatiebureau - Inspired Communications op van waaruit PR- en communicatiestrategisch advies wordt gegeven aan organisaties en professionals. Daarnaast worden door Inspired Communications diverse vakbladen  gepubliceerd voor professionals, waaronder het vaktijdschrift; Therapeut, Coach en Counselor waar Sacha tevens hoofdredacteur van is. 

In z'n vrije tijd is hij om zijn hoofd leeg te maken o.a. graag aan het werk op zijn bosperceel op de Veluwe of vliegt hij met regelmaat een rondje richting de Noordzee vanaf Rotterdam Airport.

 

Coachingservaring

Sacha richt zich naast zijn diverse activiteiten tevens al jaren op het coachen en multidisciplinair begeleiden van professionals belast met een hoge mate van maatschappelijke verantwoordelijkheid en bovengemiddelde werkdruk. 


Zijn coachingservaring omvat inmiddels een bijzondere diversiteit aan cliënten waaronder DGA’s met >50 werknemers, rechters, hoofdofficieren bij defensie, verkeersvliegers en politici.
 

Het vermijden óf herstellen van overspannenheid en (het voorkomen van) burn-out zijn veelal dé thema's waar aan gewerkt wordt. Gezondheid bevorderen is in dit kader geen doel op zich maar wel essentieel om dát te kunnen realiseren wat iemand uit het leven wil halen.

In de coachingssessies ligt de focus op het aanreiken van direct toepasbare inzichten en praktische tools om professionele effectiviteit maar vóóral om op korte termijn de eigen ervaring van levenskwaliteit te kunnen verbeteren. Daarbij combineert Sacha diverse methodieken tot een unieke methode en aanpak.

Sacha onderging door de jaren heen zelf intensieve coaching en volgde vele trainingen en opleidingen om zo allround mogelijk te kunnen werken. De focus lag daarbij op biofeedback trainingsmethodieken, klinische psychologie en verbindende communicatie in coaching. Deze kennis, opgeteld bij zijn privé-ervaringen, staat borg voor een brede aanpak, gedegen begeleiding maar soms ook een wat onorthodoxe vorm van interveniëren in dienst van het beoogde effect. 

In verband met een drukke agenda is er ruimte voor een beperkt aantal coachingstrajecten per jaar.

Coachingssessies vinden (vanaf 15 september 2020) plaats in locatie De Steeg nabij Arnhem.

© 2020 Inspired Communications in opdracht van MediConsult & Advies B.V.