top of page

Over CvLV

Wat we doen bij CvLV
 

In het centrum combineren we de toepassing van reguliere én complementaire behandelmethoden om tot de beste behandeling en begeleiding te komen voor het herstellen van de balans in uw leven.

 

Ons belangrijkste doel is door het aanbieden van hoogwaardige integrale zorg, de gezondheid en levenskwaliteit van onze patiënten te bevorderen.

Positieve gezondheid


Machteld Huber heeft bijgaand model ontwikkeld met daarin 6 factoren die ook wat ons betreft, alle bijdragen aan het kunnen ervaren van positieve gezondheid.

 

Wij besteden in onze behandeltrajecten aandacht aan deze 6 pijlers en kijken naar de mens als één geheel in plaats van naar een enkelvoudige klacht.
Naast de behandelingen die wij bieden, zullen wij u coachen om in uw kracht te komen en zélf de regie over uw gezondheid in handen te nemen.  

 

Schermafbeelding 2019-03-05 om 11.11.26.

Wat is integrale zorg?

Wij streven ernaar integrale gezondheidszorg te leveren op basis van betrouwbare informatie waar wij samen met de cliënt de keuze maken welke therapievormen het beste passen, regulier én complementair, om zo tot optimale gezondheid of optimaal herstel te komen.

 

Deze visie past bij de resolutie (WHA 67.18) van de World Health Assembly (WHA) en de World Health Organisation (WHO) uit 2014 waarin zij als doel hebben aangenomen om traditionele geneeskunde en complementaire geneeswijzen in de gezondheidszorg te implementeren volgens de WHO traditional medicine strategy 2014-2023.

 

Behandeltraject
 

Kenmerk van ons centrum is tijd en aandacht. Wij nemen graag ruimschoots de tijd voor onze patiënten waardoor wij jou goed leren kennen. Dit is nodig om fysieke, emotionele en mentale klachten met elkaar te kunnen integreren in één behandelplan. 

 

Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is vrijblijvend.

In dit korte gesprek zal de aandacht vooral gaan naar jouw gezondheidsdoelen en motivatie; tevens maken wij tijdens dit gesprek een inschatting of de verwachtingen van beide partijen matchen om optimaal behandelresultaat te kunnen bereiken.

 

Een intake bij de arts is de volgende stap om een beter beeld van jouw klachten te krijgen. Een intake duurt 90 minuten.

Om een goed beeld te krijgen beginnen we met een uitgebreide anamnese waarin al je klachten in beeld worden gebracht, zowel fysiek, psychisch als emotioneel.

Als het nodig is, kunnen we diagnostische middelen inzetten zoals bloedafname of afname van ontlasting voor de analyse van het microbioom. Denk bijvoorbeeld aan bepalen van de vitaminestatus, schildklierfunctie, markers voor laaggradige ontsteking en allergie- en intolerantiebepalingen.

Vervolgens wordt er samen met de patiënt gekeken naar de behandelmogelijkheden die ingezet kunnen worden.

 

Bij het volgende consult kunnen wij jou een behandelplan overleggen en een inschatting geven van het door ons voorgestelde traject en bijhorende kosten.

 

Een vervolgconsult duurt 50 minuten of 70 minuten (inclusief acupunctuurbehandeling).

 

Behandelmethoden
 

Je kunt hierbij denken aan voedingsadviezen, coaching bij het veranderen van leefstijl, acupunctuurbehandelingen, het inzetten van orthomoleculaire of natuurlijke supplementen, coaching om beter met stress om te kunnen gaan m. b. v. hartcoherentie of yogatherapie. Meestal combineren wij meerdere behandeltechnieken voor het optimale resultaat.


Indien wij niet de juiste behandelmethoden in huis hebben, zullen wij je doorverwijzen. Als jij vindt dat je tijdens de behandeling niet voldoende vooruitgaat, is dit altijd bespreekbaar; wij zullen met je meedenken hoe je verder kunt komen op jouw pad van het vinden van gezondheid.
 

bottom of page