top of page

Voor wie?
 

Een traject in ons centrum is voor iedereen die met een positieve houding en mindset wil werken aan zijn of haar gezondheid en welzijn. 

 

De focus in ons centrum ligt bij bevordering van de voorwaarden voor gezondheid en welzijn in plaats van ziekte- of symptoombestrijding. We werken samen met de cliënt aan alle facetten die bij kunnen dragen aan een betere gezondheid. 

De term leefstijlgeneeskunde past daarom het beste bij wat wij doen. Wij verwachten van de cliënt een gemotiveerde en positieve houding en bovenal de bereidheid om de leefstijl volledig om te gooien om zo van klachten af te komen en een nieuw evenwicht in goede gezondheid te bereiken. 

 

Voor mensen met een chronische aandoening kan het aanpakken van de leefstijl een enorme aanvulling zijn en tot betere gezondheid leiden, waardoor de chronische ziekte meer op de achtergrond mag raken. 

Tijdens het traject zullen we, op indicatie van de arts, verschillende behandelmethoden inzetten op het voor jou juiste moment. Onze trajecten blijven altijd maatwerk aangezien iedereen anders is en wat anders nodig heeft! 

 

De behandeling wordt op coachende wijze ingezet en kan bestaan uit: leefstijladviezen, heartmath-ademhalingsoefeningen, gebruik van E-vitaliser, bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek (microbioomanalyse) en daarbij horend behandelprotocol en orthomoleculaire supplementen. 

Acupunctuur wordt op indicatie ingezet als regulatiemiddel of bij specifieke aandoeningen, waar wetenschappelijk bewijs is voor een therapeutisch effect. 

 

Het doel is primair om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken en te ondersteunen, waardoor je je beter gaat voelen, zelfs bij chronische klachten waar je tot op heden misschien nog geen oplossing voor hebt gevonden.

 

Met welke klachten kun je terecht? 

 

Klachten van: 
 

 • Vermoeidheid of andere somatisch onverklaard lichamelijke klachten 

 • (Voedsel)allergieën of intoleranties 

 • De huid: eczeem, acne, psoriasis 

 • De spijsvertering: bloedend tandvlees, maagzuur, maagklachten, opgeblazen gevoel, buikpijn, prikkelbaredarmsyndroom en ziekte van Crohn of colitis ulcerosa 

 • Regelmatig terugkerende infecties of ontstekingen

 • Gewricht en bindweefsel: fibromyalgie, artrose, artritis, botontkalking 

 • Schildklierproblemen; hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie, subklinische verminderde schildklierfunctie 

 • Urinewegen: (chronische) blaasontstekingen, incontinentie

 • Slaapproblemen: te veel of weinig, onrustige slaap, slaapapneu 

 • Stress en burn-outklachten

 • Psychische problemen: depressie, angst- en paniekklachten 

 • Hart- en vaatziekten: hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, hartfalen, hartritmestoornissen, vocht vasthouden 

 • De luchtwegen: hoesten, astma, chronische bronchitis, voorhoofdsholteontstekingen, keelklachten 

 • Klachten van ogen/oren: verminderd zicht, verminderd horen 

 • Gewicht: overgewicht, niet kunnen afvallen, insulineresistentie, diabetes mellitus type 2 

 

Vrouwen: 
 

 • Fertiliteitsproblemen

 • Menstruatieklachten

 • Overgangsklachten

 • Ondersteuning tijdens zwangerschap, zwangerschapsmisselijkheid, stuitligging 

 • Overige hormonale klachten 

 

Ook klachten van het bewegingsapparaat kunnen wij goed behandelen:
 

 • Rugklachten

 • Knieklachten 

 • Schouderblessures

 • Verwondingen of ander letsel 

 • Overige blessures (tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom etc.) 

 

 

Ook als je klacht hier niet tussen staat, als je vast bent gelopen in het reguliere systeem, of omdat je liever naar een arts gaat die integraal werkt, kun je terecht in ons centrum.
Als je twijfelt of je bij ons aan het juiste adres bent, stuur ons dan een bericht via het contactformulier met daarin je hulpvraag, leeftijd en geslacht.

 

Over ons centrum

 

Wat is integrale zorg?

Wij streven ernaar integrale gezondheidszorg te leveren op basis van betrouwbare informatie waar wij samen met de cliënt de keuze maken welke therapievormen het beste passen, regulier én complementair, om zo tot optimale gezondheid of optimaal herstel te komen. 

 

Deze visie past bij de resolutie (WHA 67.18) van de World Health Assembly (WHA) en de World Health Organisation (WHO) uit 2014 waarin zij als doel hebben aangenomen om traditionele geneeskunde en complementaire geneeswijzen in de gezondheidszorg te implementeren volgens de WHO traditional medicine strategy 2014-2023.

 

Behandeltraject

Kenmerk van ons centrum is tijd en aandacht. Wij nemen graag ruimschoots de tijd voor onze patiënten waardoor wij jou goed leren kennen. Dit is nodig om fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten of blokkades in kaart te brengen om helder te krijgen welke benadering nodig is om het zelfhelende vermogen van jouw lichaam aan te spreken. 

 

Een kennismakingsgesprek van 15 minuten is vrijblijvend. 

In dit korte gesprek zal de aandacht vooral gaan naar jouw gezondheidswensen en doelen; tevens maken wij tijdens dit gesprek een inschatting of de verwachtingen van beide partijen matchen om optimaal behandelresultaat te kunnen bereiken. 

 

Na het inplannen van de intake volgt een korte online vragenlijst (met daarin o.a. vragen over jouw gezondheid, voorgeschiedenis, medicatiegebruik en het verzoek om een voedingsdagboek bij te houden). Ook ontvangen wij graag per mail voorafgaand aan de intake relevante documenten van jouw (medische) voorgeschiedenis.

 

Een intake bij de arts is de volgende stap om jou beter te leren kennen. 

Een intake duurt 120 minuten.  

Om een goed beeld te krijgen beginnen we met een uitgebreide anamnese waarin al je klachten in beeld worden gebracht, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.
Als je medische documenten hebt ingestuurd worden deze in de tijdlijn bekeken. Vervolgens verricht de arts lichamelijk onderzoek en past waar mogelijk een diagnostische methode toe waarbij het lichaam gevraagd kan worden naar de blokkades. 

Als het nodig is kan er diagnostiek worden ingezet zoals bloedafname of afname van ontlasting voor de analyse van het microbioom. Denk bijvoorbeeld aan bepalen van de vitamine- en mineralenstatus, schildklierfunctie, markers voor laaggradige ontsteking, vetzuurprofiel en voedselintoleranties.

Vervolgens wordt er samen met de patiënt gekeken naar de eerste adviezen en behandelmogelijkheden die ingezet kunnen worden.  

 

Als er bij de intake onderzoeken zijn ingezet duurt het eerste terugkom consult 90 minuten. Tijdens dat consult worden de uitslagen van onderzoeken en het behandelplan besproken. 

 

Ieder volgend consult duurt in principe 45 minuten of 90 minuten. 

 

Een consult duurt 90 minuten als er naast het bespreken van de voortgang i.o.m. de cliënt gekozen wordt voor het geven van een behandeling zoals acupunctuur, energetische hands-on behandeling of heartmath-ademhalingstechnieken. Het inzetten van yogatherapie is ook een mogelijkheid op aanvraag. 

 

De duur van een behandeltraject hangt af van wat we tegenkomen en wat je wilt. Gemiddeld zijn het 5-7 consulten over een periode van 6-9 maanden.
Soms zijn ze korter, soms zijn ze langer.
En als je terug in evenwicht bent is er altijd de mogelijkheid om eens in de zoveel tijd een afspraak te maken om je gezondheid en welzijn te onderhouden.

 

Kinderen

Ook kinderen zijn van harte welkom in ons centrum. Wij passen grotendeels dezelfde principes toe bij kinderen maar passen de werkwijze aan op de beleving van het kind. We zijn terughoudend met bloedprikken, hoewel dit meestal eenmalig wel belangrijk kan zijn. 
Een intake voor een kind is max. 90 minuten, vervolgconsult 60 minuten. 

 

Behandelmethoden

Je kunt hierbij denken aan voedingsadviezen, coaching bij het veranderen van leefstijl, acupunctuur behandelingen, energetische hands-on behandeling, het inzetten van orthomoleculaire of natuurlijke supplementen, coaching om beter met stress om te kunnen gaan m. b. v. hartcoherentie of yogatherapie. Meestal combineren wij meerdere behandeltechnieken voor het optimale resultaat. 

 

Supplementen bestellen wij over het algemeen bij De NatuurApotheek, omdat zij garant staan voor kwaliteit. Voor sommige supplementen kunnen zij korting bieden en indien gewenst leveren zij het pakketje bij jou thuis af. Ook werken we met de verzendservice van Bonusan en houden wij een kleine voorraad van veel voorgeschreven middelen in huis als service voor onze cliënten. 


Indien wij niet de juiste behandelmethoden in huis hebben, zullen wij je doorverwijzen. Als jij vindt dat je tijdens de behandeling niet voldoende vooruitgaat, is dit altijd bespreekbaar; wij zullen met je meedenken hoe je verder kunt komen op jouw pad van het vinden van gezondheid.

bottom of page